Vardenafil

Vardenafil is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van erectiestoornissen, ook bekend als impotentie. Het is een PDE5-remmer, wat betekent dat het de werking van het enzym fosfodiësterase-5 remt, waardoor de bloedvaten in de penis zich ontspannen en meer bloed naar de penis kan stromen, waardoor een erectie ontstaat.

 

Vardenafil is beschikbaar onder de merknaam Levitra en als generiek geneesmiddel. Het wordt meestal voorgeschreven in een dosis van 10 mg, die ongeveer 25-60 minuten voor de seksuele activiteit moet worden ingenomen. Het kan ook worden ingenomen in doses van 5 mg en 20 mg, afhankelijk van de behoeften en de tolerantie van de patiënt.

Wat is vardenafil en hoe werkt het?

Het gebruik van vardenafil is gecontra-indiceerd bij patiënten die nitraten gebruiken, zoals nitroglycerine, isosorbidedinitraat en isosorbide mononitraat, omdat dit kan leiden tot een plotselinge en gevaarlijke daling van de bloeddruk. Vardenafil moet ook niet worden ingenomen door patiënten die allergisch zijn voor vardenafil of voor een van de andere ingrediënten in het geneesmiddel.

 

De meest voorkomende bijwerkingen van vardenafil zijn hoofdpijn, blozen, indigestie, verstopte neus en duizeligheid. In zeldzame gevallen kan vardenafil een plotselinge vermindering of verlies van het gezichtsvermogen veroorzaken. Als dit gebeurt, moet onmiddellijk medische hulp worden gezocht.

 

Vardenafil is alleen verkrijgbaar met en zonder recept en mag alleen worden ingenomen onder toezicht van een arts. Patiënten moeten hun arts informeren over hun medische geschiedenis en alle medicijnen die ze gebruiken, inclusief receptgeneesmiddelen, medicijnen zonder recept, kruidenpreparaten en voedingssupplementen, om mogelijke interacties en risico’s te voorkomen.

 

In conclusie, vardenafil is een effectief geneesmiddel voor de behandeling van erectiestoornissen. Het moet echter alleen worden gebruikt onder toezicht van een arts en met volledige kennis van de mogelijke bijwerkingen en risico’s. Patiënten moeten hun arts raadplegen voordat ze vardenafil of een ander medicijn gebruiken voor de behandeling van erectiestoornissen.

Wat zijn de bijwerkingen van vardenafil?

Net als bij andere geneesmiddelen kunnen er bijwerkingen optreden bij het gebruik van vardenafil. De meest voorkomende bijwerkingen zijn over het algemeen mild van aard en verdwijnen vaak vanzelf. Deze bijwerkingen kunnen zijn:

  • Hoofdpijn
  • Blozen
  • Verstopte neus
  • Indigestie
  • Rugpijn
  • Spijsverteringsstoornissen
  • Duizeligheid
  • Visuele veranderingen, zoals verhoogde gevoeligheid voor licht, wazig zicht, enz.

Het is belangrijk om onmiddellijk medische hulp te zoeken als u een van deze ernstige bijwerkingen ervaart.


Bovendien kan vardenafil gevaarlijk zijn voor patiënten die nitraten gebruiken voor de behandeling van hartproblemen, omdat het kan leiden tot een plotselinge en gevaarlijke daling van de bloeddruk. Daarom mogen patiënten die nitraten gebruiken geen vardenafil gebruiken.


Als u vardenafil gebruikt en bijwerkingen ervaart die u zorgen baren, neem dan contact op met uw arts. Uw arts kan u adviseren over hoe u uw dosering kunt aanpassen of kan een alternatief geneesmiddel voorschrijven als dat nodig is.

Erectiemiddelen met vardenafil

Bekende merk is Levitra, dat wordt geproduceerd door Bayer AG. Levitra is verkrijgbaar in doses van 5 mg, 10 mg en 20 mg vardenafil, en het wordt voornamelijk gebruikt voor de behandeling van erectiestoornissen.

 

Naast Levitra zijn er ook generieke versies van vardenafil beschikbaar, die vaak goedkoper zijn dan het merkgeneesmiddel. Generieke vardenafil wordt geproduceerd door verschillende farmaceutische bedrijven en is verkrijgbaar onder verschillende merknamen.

 

Erectiemiddelen die vardenafil bevatten, werken op dezelfde manier als andere PDE5-remmers, zoals sildenafil (Kamagra) en tadalafil (Cialis). Ze ontspannen de bloedvaten in de penis, waardoor er meer bloed naar de penis kan stromen en er een erectie kan ontstaan. Het is belangrijk om te weten dat deze medicijnen alleen werken als u seksueel gestimuleerd wordt.

Wat is het verschil tussen vardenafil en sildenafil?

Vardenafil en sildenafil zijn beide PDE5-remmers die worden gebruikt voor de behandeling van erectiestoornissen, maar er zijn enkele verschillen tussen deze twee geneesmiddelen.

 

Ten eerste is de werkingsduur van vardenafil meestal korter dan die van sildenafil. Vardenafil heeft een werkingsduur van ongeveer 4-5 uur, terwijl sildenafil meestal 4-6 uur werkt.

 

Ten tweede kan vardenafil worden ingenomen met voedsel, terwijl sildenafil het beste op een lege maag kan worden ingenomen. Dit komt doordat voedsel de absorptie van sildenafil kan vertragen, terwijl dit niet het geval is bij vardenafil.

 

Ten derde kan vardenafil minder bijwerkingen veroorzaken dan sildenafil. Hoewel beide geneesmiddelen vergelijkbare bijwerkingen hebben, zoals hoofdpijn, blozen, verstopte neus en spijsverteringsstoornissen, kunnen sommige mannen bij vardenafil minder last hebben van deze bijwerkingen.

 

Ten slotte kunnen vardenafil en sildenafil verschillen in hun effectiviteit bij verschillende mannen. Sommige mannen vinden dat vardenafil beter werkt voor hen dan sildenafil, terwijl anderen juist de voorkeur geven aan sildenafil.

Winkelwagen